©  Serge Minten

Lavendelhoeve vindt dan toch geen overnemer en eindigt met happy hour

Hasselt -

De Lavendelhoeve, in de schaduw van de Herkenrodeabdij in Stokrooie, sluit eind dit jaar noodgedwongen de deuren. Dat gebeurt met een happy hour op tweede kerstdag. Ondanks een zoektocht is er geen overnemer gevonden.

“Met pijn in het hart”, zegt Miel Knaepen, die met een ploeg vrijwilligers de Lavendelhoeve gedurende 22 jaar draaiende hield. “Onze noodkreten in de media hebben helaas geen overnemer opgeleverd. We hadden ook gehoopt dat een officiële instantie zich zou melden, maar ook dat is niet gebeurd.” 

De Lavendelhoeve blijft open tot op tweede kerstdag. “We openen dan om 14.00 uur en we organiseren tussen 17.00 en 20.00 uur een extra happy hour om afscheid te nemen. We ontvingen hier bezoekers uit alle werelddelen, van alle leeftijden en van alle strekkingen. Met plezier hebben we duizenden mensen gelukkig gemaakt.”

Volgend jaar worden de activiteiten in de Lavendelhoeve afgebouwd. “In 2023 kan de Lavendelhoeve tijdelijk nog gereserveerd worden voor vergaderingen of een beperkte drink. En geplande, jaarlijks vastgelegde activiteiten vinden uiteraard ook nog plaats. Zolang de voorraad het toelaat, blijft ook de verdere uitverkoop van onze lavendelwinkel lopen, maar dan op afspraak”, zegt Miel.

(dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer