Tijdens het corruptieonderzoek in het Europees Parlement nam de Federale Politie deze stapels geld in beslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het corruptieonderzoek in het Europees Parlement nam de Federale Politie deze stapels geld in beslag. © Federale politie

Hoe corrupt is het Europees Parlement? En hoeveel verdienen de Europarlementariërs eigenlijk?

PolitiekHoe corrupt is het Europees parlement? En hoeveel bedraagt dat riante nettoloon - inclusief grote maandelijkse onkostenvergoeding én een extra dagvergoeding - nu écht? Het zijn vragen die iedereen zich stelt nu onder meer de vicevoorzitter Eva Kaili is betrapt met een koffer vol cash. Dit zijn de antwoorden. “Er heerst een cultuur van onaantastbaarheid en straffeloosheid binnen de muren van het Europees Parlement.”

125 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Eigenlijk zijn die parlementsleden toch niet zo slim dat ze zich laten pakken met zoveel cash geld in een tas in hun auto of bij hun thuis . Maar ja daarom zitten ze in het Europees parlement .
  • Maggy Vanspauwen

    1 jaar geleden
    Helaas heeft t kleine Belgie veel belang als lid v e groot europees geheel. Wie denkt dat de britten na hun exit er beter op geworden zijn volgt de media niet. Wat meer transparantie zou wel beter zijn, inderdaad. Onthou als Belg vooral deze songtekst, *alleen ben je te klein en te bang, je kunt niet zonder de anderen*!!!
  • MARTIN VERHAMME

    1 jaar geleden
    Opdoeken die handel, direct, ik stem nooit meer voor de EU instellingen, jamais, never 🙃
  • Chris Hom

    1 jaar geleden
    Dit fraudegeval is maar het topje van een kolossale ijsberg. EU en de parlementairen zijn een miljarden verslindende luchtbel. De werkmens persen ze uit.
  • Cyriel Van den Eede

    1 jaar geleden
    Hoelang blijft dat Europees parlement nog bestaan ? Hopelijk niet te lang meer!