Agentschap Opgroeien sluit drie kinderopvanginitiatieven in Halle: oplossing gevonden voor zestig kinderen

©  BELGA

Het Agentschap Opgroeien heeft drie kinderopvanginitiatieven in Halle gesloten, zo meldt de stad donderdag. Zestig kinderen kunnen vanaf maandag terecht in twee opvangplaatsen die de stad gaat instellen.

gjs
Bron: BELGA

Donderdagmiddag sloot het Agentschap Opgroeien drie kinderopvanginitiatieven in Halle. Het ging om een onthaalouder, van wie de vergunning definitief is opgeheven, en twee kinderdagverblijven, Tutti Frutti en Lollipop, die voor drie maanden geschorst werden. De sluiting gaat voor de drie initiatieven in vanaf vrijdag.

Tutti Frutti en Lollipop zijn gelegen in hetzelfde gebouw in Halle. De burgemeester stelt voor om de kinderen vanaf maandag op dezelfde locatie op te vangen. “We zullen daarvoor eigen omkaderend personeel van de stad inzetten, en misschien ook het personeel dat er al werkt, mits zij gescreend worden”, vertelt Snoeck. “Toen we het nieuws van het Agentschap hoorden zijn we meteen in actie geschoten om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.”

De burgemeester raadt alle ouders van de ongeveer zestig getroffen kinderen aan om donderdagavond naar het infomoment in de raadzaal van het stadhuis te komen. De toelichting is ook digitaal te volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen