Agentschap Opgroeien sluit drie kinderopvanginitiatieven in Halle

In Halle heeft het Agentschap Opgroeien drie kinderopvanginitiatieven gesloten. Kinderopvang Andrea Margot in de Biezeweide wordt definitief gesloten, de initiatieven Tutti Frutti en Lollipop krijgen een tijdelijke schorsing van drie maanden.

De ouders van zo’n 60 kinderen moeten op zoek naar een nieuw opvanginitiatief in Halle, nadat het Agentschap Opgroeien er vandaag drie opvanginitiatieven sloot. Het gaat om kinderopvang Andrea Margot, die definitief gesloten werd, en Tutti Frutti en Lollipop, die tijdelijk geschorst zijn voor drie maanden.

“Ik denk dat het heel moeilijk is voor die ouders”, zegt Marc Snoeck (Vooruit), burgemeester van Halle. “Zij vernemen vandaag dat ze morgen geen kinderopvang meer zullen hebben.” En dus wil de gemeente zich inzetten voor die ouders. “We proberen een doorstart te maken door de kinderen op te vangen door de omkadering van onze eigen diensten.” Daar heeft de gemeente momenteel nog twee opties voor: “Ofwel gaat dat doorgaan op de plek zelf, ofwel zoeken we nog naar een eigen, andere invulling met een gebouw van de stad”, aldus de burgemeester.

De oorzaak van de sluitingen is nog niet bekend. Later meer.

Meest gelezen