©  BELGA

Zestig procent van vluchten op Brussels Airport geschrapt door nationale betoging van morgen

Op Brussels Airport zullen vrijdag maar zowat 160 van de normaal geplande 400 vluchten kunnen landen en opstijgen. Zestig procent van de vluchten is geschrapt, zo blijkt donderdag uit een nieuwe update. De hinder is het gevolg van een vakbondsbetoging in Brussel die dag.

gjs
Bron: BELGA

De drie vakbonden roepen op om te betogen voor meer koopkracht. Er werd niet opgeroepen om te staken, maar toch zal er op sommige plaatsen hinder zijn doordat personeel deelneemt aan de betoging. Dat is ook op Brussels Airport het geval. De luchthaven verwachtte vooral hinder bij bij de screening en de handling. 

“De annuleringen zijn noodzakelijk om chaos te vermijden en de veiligheid te kunnen garanderen”, zegt Ihsane Chioua Lekhli, woordvoerster van de luchthaven. “We kunnen niet uitsluiten dat er op sommige momenten toch nog wachttijden zullen ontstaan.” Maar passagiers die vrijdag toch een vlucht hebben, moeten niet extra vroeg naar de luchthaven komen, voegt ze toe. 

Reizigers krijgen wel de raad om de hoeveelheid bagage te berperken, en om rekening te houden met verstoringen op het openbaar vervoer. Zo verwachten De Lijn en de MIVB hinder. Het treinverkeer zou volgens spoorwegmaatschappij NMBS normaal moeten verlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer