© Geert Van de Velde

Luk Alloo gaat ook programma’s maken op Proximus-kanaal Pickx+

Luk Alloo (59) gaat vanaf januari ook programma’s maken op Pickx+, het premium tv-kanaal van Proximus. En daar krijgt hij heel wat vrijheid. “Er is geen sprake van reclameonderbrekingen, en ik mag zoveel minuten uitlopen als ik wil.” De televisiemaker blijft ook nog voor VTM aan de slag.

Tom Vets

Op Pickx+ waren al films en series te zien, maar de jongste tijd werd het aanbod flink uitgebreid. Zo had ook Saartje Vandendriessche er een talkshow. Met Alloo komt er nog een bekende kop bij. Hij gaat er een humaninterestprogramma maken zoals we dat van hem gewoon zijn, al ligt het nu nog net iets anders.

“In de programma’s die ik presenteer graaf ik altijd zo diep mogelijk in de ziel van mensen. Daar komen vaak heel intense en interessante gesprekken van, iets wat je alleen kan bereiken als je vragen stelt die anderen uit de weg gaan”, vertelt hij. “Ik heb al de gevangenis bezocht, de politie gevolgd, de liefde onderzocht, in de nacht rondgedwaald en nog zo veel meer. Allemaal projecten die me als mens rijker hebben gemaakt. Dit programma is van een dieper niveau. Kwaliteit heeft bij mij altijd geprimeerd, en ik ben blij dat deze zender daar ook opofferingen voor maakt. Het reclameblok wordt resoluut geschrapt. De afleveringen hebben een richttijd, maar geen vast eindpunt. Niets is geforceerd, geënsceneerd of geregisseerd.”

Ook eerder al was Alloo niet te beroerd om voor kleinere zenders te werken. In 2010 presenteerde hij Alloo! op Vitaya. Het jaar erop had hij een live talkshow van anderhalf uur op de digitale zender Life! Tv. En in 2012 presenteerde hij De Kleedkamer, een praatprogramma over voetbal op Sporting Telenet.

Dat Alloo voor een nieuw avontuur kiest, wil niet zeggen dat hij verdwijnt bij VTM. Voor die zender maakt hij al sinds 2013 programma’s met zijn naam in de titel. Dat blijft hij ook in de toekomst doen. Of zijn programma op Pickx+ ook zijn naam draagt, wordt pas later onthuld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER