De 31-jarige Ken Moons, die maandag dood werd teruggevonden naast zijn metaaldetector op een veld in Tongeren, blijkt te zijn doodgeschoten door een jager.
Volledig scherm
PREMIUM
De 31-jarige Ken Moons, die maandag dood werd teruggevonden naast zijn metaaldetector op een veld in Tongeren, blijkt te zijn doodgeschoten door een jager. © rv/Mine Dalemans

Ken (31), die dood werd teruggevonden met metaaldetector, blijkt doodgeschoten door jager

RuttenDe 31-jarige Ken Moons, die maandag dood werd teruggevonden naast zijn metaaldetector op een veld in Tongeren, blijkt te zijn doodgeschoten door een jager. Dat vernam HLN bij bronnen dicht bij het onderzoek. De man werd woensdag opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De wegen van het slachtoffer met de metaaldetector en de jager zouden elkaar per toeval gekruist hebben. “Ik ben een vriend voor het leven kwijt”, zegt een goede vriend van Ken, die regelmatig samen met hem het veld in trok.

77 reacties

  • Kirsten Devolder

    1 jaar geleden
    Als dit een ongeluk is zou ik graag weten waar de jager op mikte. Die jongen zat midden op een veld zonder obstakels.
  • Nicky Bud

    1 jaar geleden
    ik ben 40 jaar geleden met een jacht meegegaan (als toeschouwer) in USA (Maine) en daar was iedereen verplicht een oranje overal en muts te dragen. Nu, bij dit schietincident in Tongeren had de jager logisch gezien moeten gaan kijken of de geschoten "buit" wel degelijk dood was, indien een dier enkel verwond is moet hij het afmaken. Daar hij dit nagelaten heeft duid al op gebrek aan kennis, of hij wist dat hij een mens had geraakt.
  • robert van nuffel

    1 jaar geleden
    gaat die jager dan niet zien op wat hij geschoten heeft hij had mischien nog hulp kunnen bieden in plaats van te gaan lopen rip
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Klopt mijnheer de Lovendeghem. Je kan je eigendom laten schrappen voor de jacht omdat zij aaneen sluitende gebieden nodig hebben om te mogen jagen. Echter wordt dat niet altijd geregistreerd. Ik ken iemand die ondervond dat de schrapping niet gebeurd was en een tweede aanvraag heeft moeten indienen. Misschien de gegevens hiervoor nog eens publiceren?
  • Tine Verschueren

    1 jaar geleden
    Plaag, wilde dieren? Hier zijn al lang geen wilde meer. Everzwijnen, reeën, fazanten,... Ze worden allemaal gekweekt en uitgezet voor het vermaak van gefrustreerde mannen. Ook de horeca moet aan haar vraag worden voldaan.