Volgens het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V, foto) heeft één op de drie ingeschreven Oekraïners in Vlaanderen intussen een job.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V, foto) heeft één op de drie ingeschreven Oekraïners in Vlaanderen intussen een job. © BELGA

Vlaamse regering wil meer Oekraïners aan de slag

PolitiekHet leefloon schrappen, verplichte inschrijven bij de VDAB, meer lessen Nederlands. In het Vlaams Parlement lanceert N-VA voorstellen om meer Oekraïense vluchtelingen aan de slag te krijgen. Net nu de Vlaamse regering zelf op een plan broedt om de VDAB en de lokale besturen meer armslag te geven om deze nieuwkomers te activeren.

27 reacties

  • Erik Noerens

    1 jaar geleden
    Het is goed dat die mensen worden geholpen maar ze nu opjagen om onmiddellijk te gaan werken zou ik oon niet doen.Laat die mensen eens wat bekomen van hetgene ze hebben gezien en meegemaakt . Jaag liever op onze eigen profiteurs die al jaren in hun hangmat vertoeven.
  • Monique Verschueren

    1 jaar geleden
    Als onze vlaamse regering eens alles aan t werk zet wat hier aankomt ,werken of terug naar hun land : Geen werk geen loon of andere inkomsten, t zal niet lang meer Belgie het land van belofte zijn .
  • Hubert Vanmechelen

    1 jaar geleden
    Willen is één , kunnen is twee en hier iets deftig gedaan krijgen is drie 😉
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    1 artikel uit Nederland in de Media en ze "gaan" hier ook eens iets doen. Waarom alleen Vlaanderen? Het is toch Federaal beslist om die mensen op te vangen? Het is toch Federaal dat er miljarden aan Oekraïne worden gegeven om een oorlog mee in stand te houden? Tenslotte gaat het tussen 2 voormalige USSR landen. Dat het daar al oorlog is sinds 2014 is blijkbaar niet belangrijk meer.
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    En ik wil meer politici in fabrieken en bouwwerven zodat ze eens weten wat werken inhoud en voor het loon van gewone arbeider Daarna gaan ze misschien een betere politicus zijn