Een kolencentrale in Saint-Avold, Frankrijk
Volledig scherm
Een kolencentrale in Saint-Avold, Frankrijk © AP

Wereldwijde steenkoolverbruik op recordniveau

Het wereldwijde steenkoolverbruik zal als gevolg van de energiecrisis in Europa dit jaar naar een recordniveau zijn gestegen. Dat meldt het Internationaal Energieagentschap IEA.

27 reacties

  • gaby vanbiervliet

    1 jaar geleden
    schijnheiligheid ten top. Steenkool voor energie te leveren en dan gewone burger taxeren voor co2 uitstoot
  • Paul van de velde

    1 jaar geleden
    Steenkool, bruinkool, hout, olie en gas zijn de nieuwe energiebranders. We gaan dus stilaan terug naar Bokrijkse toestanden met dank aan Europa en België. Enig voordeel, een Leuvense stoof is wel gezellig.
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    Dat was DE verwarming veel beter dan centrale verarming en tijdens de zomer kopen en je kon de winter doorkomen zonder manipulatie van de markt
  • Jo Peeters

    1 jaar geleden
    De EU en hun geldverslindende politici zijn, nu moet het wel duidelijk zijn voor iedereen, voor de 100% de schuldigen van de ellende waar we (gewone burgers) ons in bevinden. De Britten zijn gelukkig verlost van die ellendige EU. Laat ons hopen dat meer EU leden het gedrocht Europa verlaten. Zoveel mogelijk landen moeten kiezen voor Exit.
  • katty Philips

    1 jaar geleden
    Ja wat Europa wil dat alles groene energie wordt is onmogelijk,het enige in de toekomst is waterstof, maar dit gaat nog jaren duren,en dit zullen ze ook peper duur maken, hun geldhonger zal nooit stoppen.