Een auto belandde in de gracht in Rumbeke.
Radio2

Gevaarlijk glad in West-Vlaanderen: ongevallen in Langemark-Poelkapelle, Rumbeke, Oostkamp en op E403

De gladde wegen hebben voor verschillende ongevallen in West-Vlaanderen gezorgd. In Roeselare belandde een auto met een baby van drie maanden ondersteboven in de gracht. In Langemark-Poelkapelle reed een bestuurder met de auto in een huis. In Oostkamp ramde een auto dan weer een verlichtingspaal. Ook op en langs de E403 waren er deze ochtend problemen. 

In Rumbeke bij Roeselare zijn deze ochtend een jonge moeder en haar drie maanden oude baby met hun auto in de gracht terechtgekomen. De weg op een landelijk kruispunt lag er verraderlijk glad blij. De auto botste tegen een gemetselde duiker en de wagen belandde uiteindelijk op zijn dak in de gracht. Gelukkig stond er niet veel water in. 

Niemand raakte gewond. De bestuurster kon zelfs nog op eigen houtje de hulpdiensten verwittigen. De brandweer moest de vrouw en haar baby, die in een babyzitje zat, uit het voertuig halen. Beiden waren ongedeerd, maar werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Auto rijdt in een huis in Langemark-Poelkapelle

Donderdagnacht rond 6 uur is een auto in Langemark-Poelkapelle door de gladheid afgeweken van de rijbaan in de Diksmuidestraat. "Eerst is de auto tegen een brievenbus gereden, daarna is de wagen in het huis terechtgekomen", vertelt Pieter Ooghe van de brandweer Westhoek. "Gelukkig raakten de bestuurder en de bewoners niet gewond."

"Er is wel heel wat schade aan het huis, vooral aan de living. De woning is ook niet meer bewoonbaar. We zoeken naar een alternatief voor die mensen. Wij gaan de woning moeten stutten."

Het huis in Langemark-Poelkapelle moet gestut worden.
Radio2

Eerder is ook in Oostkamp een auto in de Moerbrugsestraat beginnen slippen. De bestuurder verloor de controle over het stuur ter hoogte van de spoorwegbrug. De wagen raakte een verlichtingspaal, die kraakte af en kwam op de weg terecht.

De auto kwam tot stilstand aan de linkerkant van de weg in de berm. De bestuurder raakte niet gewond, maar de materiële schade is groot. De brandweer kwam ter plaatse om het ongeval op te ruimen. 

Problemen op en naast de E403

Deze ochtend is ook een vrachtwagen van de weg geschoven in Veldegem. De truck belandde op zijn zij in de gracht net naast de autosnelweg E403. De brandweer moest uitrukken omdat mensen dachten dat de chauffeur gekneld zat, maar die info bleek niet te kloppen. De trucker kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De takelwerken zullen lang duren.

De gekantelde vrachtwagen op de E403.
Radio2

Op de E403 is in Ruddervoorde een auto en een kleine bestelwagen tegen elkaar gebotst. De bestelwagen kwam in de berm terecht, de personenauto strandde op de rechterrijstrook. Niemand raakte gewond. Het ongeval zorgde wel voor een file in de richting van Brugge. Ondertussen is de rijbaan wel weer vrij.

Code geel

Ook elders in de provincie maakt aanvriezende regen de wegen spiegelglad. Het KMI kondigde deze nacht code oranje af in West- en Oost-Vlaanderen. Ondertussen geldt code geel. 

Meest gelezen