© Tom Palmaers

Verschillende overtredingen vastgesteld bij grote politieactie in Tongeren-Oost

Tongeren -

Op het industrieterrein Tongeren-Oost heeft de politie vrijdagmorgen en -middag een grote controleactie gedaan rond koeriersdiensten. Er werden verschillende overtredingen vastgesteld. Een bestuurder onder invloed van cannabis bleek één joint bij te hebben.

Phillip Pergens/Olivier Simons

De douane, de lokale politie en de federale wegpolitie namen deel aan de actie, die van 6 uur tot 13.30 uur duurde. De actie was gericht op koeriersbedrijven omdat zij het niet altijd nauw nemen met de keuring en vervoersvergunningen van hun voertuigen. In totaal werden een 60-tal bestelwagens naar de parking van Sportoase geleid voor een controle. Onder hen veel chauffeurs van het logistiek bedrijf GLS dat ter hoogte van de controleactie een vestiging heeft.

Omdat de politie wilde uitsluiten dat er drugs zouden vervoerd worden tussen de pakjes, werd ook een drugshond ingeschakeld. Voor een van de koeriers kwam de actie net op een verkeerd moment. De bestuurder bleek onder invloed van cannabis en verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen. Bovendien vond de speurhond in zijn bestelwagen een joint. De cannabis werd door de politie meegenomen. De chauffeur kreeg een pv voor drugsbezit. Verder werden er geen drugs gevonden tijdens de actie.

Eén bestuurder bleek een joint bij te hebben en was onder invloed van cannabis. ©  TP

De politie stelde wel heel wat andere overtredingen vast. Eén voertuig werd in beslag genomen en getakeld omdat het niet geldig verzekerd en niet gekeurd was. Vijf andere bestuurders kregen ook een boete voor een vervallen keuring. Zeven bestelwagens bleken niet vergund te zijn, waarvoor de chauffeurs een boete kregen. Eén bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en kreeg ook een pv.

Verschillende vrachtwagenchauffeurs kregen een fikse boete omdat ze niet in orde waren. Er werden vijf onmiddellijke inningen uitgeschreven omdat de bestuurders geen gordel droegen. Eén chauffeur gebruikte zijn gsm achter het stuur en kreeg ook een boete. De arbeidsinspectie betrapte één persoon die in het zwart aan het werken was.

©  tp

Een drugshond doorzocht de pakjes om te kijken of er drugs bij zaten. ©  Politie Tongeren-Herstappe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer