"Het gebeurt allemaal in een fractie van een seconde"

Supersnel zijn ze, zeker als ze honger hebben. Zo slaagde deze ijsvogel er uiteindelijk in om zijn prooi uit het water te halen na een loodrechte duik naar beneden. Het leverde deze spectaculaire foto op, die gemaakt werd door de Britse amateurfotograaf Norman Watson.

De 44-jarige Watson op de Britse nieuwswebsite The Press and Journal: "De fotoā€™s zijn genomen vanuit een schuilhut, op een plaats waar de ijsvogel regelmatig zijn eten komt halen."

"Sluitertijd, lensopening en brandpuntsafstand zijn voor mij als fotograaf essentieel om de perfecte foto te nemen. Daarbij komt nog de perfecte timing, op het moment dat de vogel naar beneden duikt. Mijn camera kan tot 14 beelden per seconde schieten. De duikvlucht van de ijsvogel, het vangen van zijn prooi en het wegvliegen daarna gebeuren binnen hooguit een seconde. Supersnel dus. Het is dan ook een uitdaging om zoā€™n foto te nemen. Het duurt soms uren voor er iets gebeurt, en dan plots, is het moment daar."

Dat leverde dus volgende opmerkelijke foto op:

Ruim een half jaar geleden slaagde een Schots fotograaf erin om de duikvlucht loodrecht tot op het water te fotograferen, nog net iets spectaculairder dus dan hierboven:

Meest gelezen