ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Algemene snelheidslimiet van 100 km/u op Waalse snelwegen komt er niet

Het idee om een algemene maximumsnelheid van 100 km/u in te voeren op Waalse snelwegen en hoofdwegen is niet opgenomen in het herwerkte klimaat- en energieplan (PACE, Plan Air Climat Énergie) van de Waalse regering. In de plaats van een algemene limiet van 100 km/u komt er een “dynamisch beheer” van de snelheidslimieten, zegt Waals minister van Mobiliteit Philippe Henry.

10 reacties

  • guy vermeulen

    1 jaar geleden
    Liever 30km /h in voeren in Oost Vlaanderen.
  • Lode vleminckx

    1 jaar geleden
    Komt in orde met de opwarming van de aarde. Het vriest slechts tot -15.
  • Wim Senna

    1 jaar geleden
    100 kmh, cruise control op, lekker rustig, minder verbruik en een paar minuten extra. Ik doe het al sinds februari van dit jaar.
  • Cris Verwilligen

    1 jaar geleden
    En niemand stelt waarom in 2030 als er vanaf 2035 enkel EV mag verkocht worden. Het is natuurlijk weer Ecolo die aan de knoppen zit. Dat ze eerst eens maken dat er genoeg electriciteit voor handen is.
  • Léon-Bernard Giot

    1 jaar geleden
    Beboet de brokkenmakers of haal deze uit het verkeer , maar laat a. u. b. de andere weggebruikers met rust ! ! ! ! Zorg voor aparte voetpaden, aparte fietspaden, en aparte rijstroken voor vrachtwagens ! Zorg voor meer vrachtvervoer per binnenschip , niet alles moet 's anderendaags ter bestemming zijn ! ! !