Wij kochten dezelfde 40 dranken in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Wij kochten dezelfde 40 dranken in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg. © Florian Van Eenoo Photo News

Moet je nog drank inslaan voor de feestdagen? In onze buurlanden doe je gouden zaken: “Tot 14 euro goedkoper, pér fles”

Nog geen wijn, bier en bubbels ingeslagen voor het eindejaar? Dan loont het om daarvoor de grens over te steken. Doorgaans zijn alle feestdranken - van aperitief tot degustief - er een pak goedkoper. Wij kochten in België en onze vier buurlanden dezelfde 40 dranken en de prijsverschillen doen duizelen. In onze buurlanden doe je werkelijk gouden zaken, zo kost een goede fles gin zo'n 12 euro minder in Nederland. Check hier welke dranken je best in onze buurlanden koopt.

98 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Sterke dranken zijn luxe producten en schadelijk voor de gezondheid. Net als tabak, sigaren, sigaretten, ... Dus onze regering heeft daar als ontrading zware taksen opgelegd. Op zich verantwoord en niks mis mee, wegens géén basisbehoeften. Wie wil roken en drinken kan dat, vrije keuze. Net zoals de goedkoopste weg vinden om iets aan te schaffen. Óók hier weer veel gezeur om niks.
  • Gaston Miar

    1 jaar geleden
    Ik koop zo weinig mogelijk in een land dat ons sinds Dehaene, nog altijd elke maand besteelt.
  • Sonny Pollaere

    1 jaar geleden
    Die man van de foto heeft volgens mij wel genoeg drank de komende 5 jaar, zoniet een drankprobleem.
  • Franky Vansteelandt

    1 jaar geleden
    Het is mooi dat er mensen zijn doe de lokale handelaars willen beschermen. Die zouden echter beter eens aan de alarmbel trekken tegen de overdreven btw en accijnzen hier. Dat is de echte reden dat hun omzet daalt. Zolang het prijsverschil zo groot is kan je je winkel promoten tot je een ons weegt. Pas als het verschil de moeite niet meer loont zullen mensen niet zo gek zijn om nog twee uur te rijden.
  • Chris Ulrichts

    1 jaar geleden
    Het heeft allemaal te maken met een te gulzige staat. In bijna al onze omringende landen is het gewoon goedkoper. Een Mummelmann (kruidenlikeur) in de Aldi bij ons net geen 15 euro, in een Duitse Aldi 5,29 euro. En ga zo maar door.