Jager uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag na schietincident op Limburgs veld: “Nooit intentie gehad om iemand te doden”

Tongeren -

De onderzoeksrechter heeft jager B.F. (48) uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag. De man schoot metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Rutten. Volgens de verdachte gaat het om een jachtongeval, maar er zijn nog elementen die verder uitgeklaard moeten worden.

Phillip Pergens

LEES OOK. Doodgeschoten man in veld roept vragen op: hoe veilig is de jacht?

Het 31-jarige slachtoffer Ken Moons werd maandagochtend gevonden op een akker in Rutten, maar is wellicht al zaterdagavond overleden. Hij werd toen getroffen door een kogel afkomstig van het jachtgeweer van de 48-jarige verdachte B.F. uit Rijkevorsel.

F. werd woensdag gearresteerd en vrijdagnamiddag voorgeleid. De onderzoeksrechter besliste om de veertiger aan te houden voor doodslag. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer. Tegen dan moeten er nog enkele elementen verder uitgeklaard worden.

Philip Daeninck, die als advocaat optreedt voor verdachte B.F., kan nog niet veel zeggen. “Maar ik kan voorlopig wel kwijt dat hij meewerkt aan het onderzoek. De man is heel erg onder de indruk van alles. Hij heeft nooit de intentie gehad om iemand te doden. Gelukkig krijgt mijn cliënt veel steun van zijn familie en vrienden”, aldus Daeninck.

Slachtoffer Ken Moons (31) uit Viversel. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners