Eva De Bleeker en Alexander De Croo
Volledig scherm
Eva De Bleeker en Alexander De Croo © Benoit Doppagne / Belga Photo en Johanna Geron / Reuters

Knack publiceert opnieuw gelekte mails over “foute begroting”, maar document toont dat kabinet De Croo eerder wel aanpassingen vroeg

Na de berichten via Whatsapp brengt ‘Knack’ nu ook mailverkeer tussen het kabinet van premier Alexander De Croo (Open Vld) en het kabinet van toenmalige staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) naar buiten. Opnieuw trekt het weekblad de conclusie dat het kabinet-De Croo geen opmerkingen maakte over het begrotingstekort. Nochtans heeft het kabinet daar in een eerder document wel op gewezen, al had ze meer moet moeten doorduwen.

103 reacties

  • Jan Van de Velde

    1 jaar geleden
    Het ontwerpen van de rijksbegroting wordt door de (grond)wet en andere wetten opgedragen aan de ambtenarij! Omdat zij over alle nuttige gegevens beschikt. De regering maakt nadien de politieke keuzes over prioriteiten. Er is geen enkele reden om derden te informeren over meningsverschillen die tussen de betrokkenen rijzen tijdens die voorbereiding. De verplichte algemene toelichting volstaat opdat het parlement zou kunnen beraadslagen en beslissen over de goedkeuring van de begroting.
  • Jan Peeters

    1 jaar geleden
    Subsidies aan Knack verhoogd?
  • Leo Rombouts

    1 jaar geleden
    En maar jammeren en klagen dat de gewone burger bij volgende gelegenheid tot groot onheil van het land voor VB zou gaan stemmen. Zou inderdaad een serieus probleem kunnen zijn maar wie zou daar nu de grote schuldige van zijn?
  • Walter Van Criekinge

    1 jaar geleden
    Wat levert onze regering toch prima werk.
  • Luc Ver Eecke

    1 jaar geleden
    Wat een deugnieten bende gans die regering met Decroo en Magnette op kop die altijd op de kap van V.B. zitten omdat die de waarheid vertellen al jaren trouwens. En dat is een doorn in het oog van de schijn democraten . A propos zit de p.s. weer niet in een schandaal en zouden ze niet beter zwijgen want rood zit er altijd tussen .