Pony Mimi van ondernemer Frederik Laeremans werd deze week doodgebeten. Hij denkt zelf aan een wolvenaanval, maar Jan Loos betwijfelt dat.
Volledig scherm
PREMIUM
Pony Mimi van ondernemer Frederik Laeremans werd deze week doodgebeten. Hij denkt zelf aan een wolvenaanval, maar Jan Loos betwijfelt dat. © RV/SBS Belgium

Frederik uit ‘The Sky is the Limit’ treurt om doodgebeten pony Mimi (15): “Nog maar net geadopteerd en dan gebeurt dit”

HerseltOndernemer Frederik Laeremans, bekend van het tv-programma The Sky is the Limit, heeft deze week op zijn weide in Herselt zijn pony Mimi dood aangetroffen. Het dier werd aangevallen, twee andere pony’s bleven wel ongedeerd. “Mijn pluszoontje Mathis (6) deed de gruwelijke ontdekking”, vertelt Frederik, die denkt aan een wolvenaanval. Jan Loos van Welkom Wolf betwijfelt dat. “Er is geen enkel bewijs dat het om een wolf gaat en nu is het jammer genoeg te laat om het te verifiëren.”

  1. Wereldreiziger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”
    PREMIUM

    Wereldrei­zi­ger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”

    Hij reisde al meer dan de halve wereld rond, maar vorig jaar trok Marc Helsen (70) eropuit voor wat zijn laatste huzarenstukje moest worden: een tocht van 20.000 kilometer op de motor met ‘kompaan’ Frank Peeters. Het ultieme einddoel: het Altaj-gebergte in Mongolië. “Ik had al zo veel gedaan, maar was nog nooit écht vanaf mijn voordeur in Herentals vertrokken. In dit geval wel de voordeur van mijn stamkroeg De Zalm”, grijnst Marc Helsen. Zet u schrap voor een epische tocht langs oorlogsgebied, een kloof indrukwekkender dan de Grand Canyon en zuipende wijnboeren in Georgië.
    Herselt
  2. Ze vonden elkaar dankzij Van Hool, nu zijn Renata (40) en Jef (45) allebei hun job kwijt: “Onze kinderen boden al hun spaarcentjes aan”
    PREMIUM

    Ze vonden elkaar dankzij Van Hool, nu zijn Renata (40) en Jef (45) allebei hun job kwijt: “Onze kinderen boden al hun spaarcent­jes aan”

    Bij Van Hool verloren 2.500 mensen hun job, maar het faillissement kwam bij Renata Julien (40) en haar partner Jozef ‘Jef’ De Hert (45) dubbel zo hard aan. Zij werkten al 20 en 18 jaar bij het busbouwbedrijf in Koningshooikt en leerden elkaar zelfs kennen op de werkvloer. “Een collega had hem m’n nummer, maar een foute naam bezorgd. Toen hij eindelijk durfde te bellen, vroeg hij of Rocco Granata thuis was...” Maar hoe het nu met hen verder moet, dat is niet om te lachen. “Die reis naar Zuid-Frankrijk deze zomer, gaat dat wel lukken? En wat zeggen we onze kinderen dan?”
    Heist-op-den-Berg