AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

INTERVIEW. Philippe Clement gaat niet mee in kritiek op cynische Franse voetbal: “Ik gun het Messi, maar supporter voor mijn jongens”

Huisanalist Marc Degryse ergerde zich blauw aan het cynische spel van Frankrijk op weg naar de WK-finale. AS Monaco-coach Philippe Clement bekijkt het resultaatvoetbal van ‘Les Bleus’ door een andere bril. “Als je er als bondscoach in slaagt een speler als Griezmann zich te laten wegcijferen voor het team, heb je het fantastisch gedaan.”

2 reacties

  • schollaert patrick

    1 jaar geleden
    Wie denkt Degryse wel dat hij is? zelf een middelmatig spelertje geweest, en dat gaat commentaar leveren op Les Bleus? Alsof de Rode Duiveltjes het beter deden; zij brengen al jaren met voorsprong het slechtste voetbal! Ik ben geen voetbalfan, maar Frankrijk en ook Marokko brachten op dit toernooi mooi voetbal.
  • Bart Dekort

    1 jaar geleden
    Voor mijn spelers? Voetballers en trainers zijn zoals de meeste mensen tegenwoordig: ze zweren trouw totdat ze iets beters tegenkomen, want dan zijn ze weg en zweren ze trouw aan de volgende. Diep menselijk gedrag, maar altijd die onzin over trouw en "mijn" dit en "mijn" dat doet vermoeden dat ze ofwel bewust onzin uitkramen, ofwel zichzelf niet kennen.