Deze vier gezinnen tonen ons de factuur van de koudeprik.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze vier gezinnen tonen ons de factuur van de koudeprik. © Photonews, Vincent Duterne, Pieter-Jan Vanstockstraeten.

Vier gezinnen tonen ons de factuur van de koudeprik: “Betaalden nu al evenveel als in heel november”

Het moment is aangebroken: de verwarming gaat met deze vrieskou in veel Vlaamse huishoudens nu toch onverbiddelijk aan. Sommige gezinnen trachten toch nog steeds de schade op de energierekening te beperken: “We proberen onder het bedrag van het basispakket energie te blijven.” Vier gezinnen geven een inkijk in hun verbruik en tonen hoe ze zich wapenen tegen een tegenvallende factuur.

60 reacties

  • Paul Geerts

    1 jaar geleden
    Wat is het Europees prijsmechanisme voor energie in combinatie met de Green Deal toch een zegen! Stop de waanzin om zonder de grote vervuilers het klimaat proberen te redden.
  • ronny cuypers

    1 jaar geleden
    Elektriciteit maken we zelf. Over een heel jaar krijgen we geld terug ipv te betalen. Gas hebben we niet; we verwarmen met een biomassaverbrander. Die zorgt ook voor warm water, en de brandstof is quasi gratis. Flink geïnvesteerd in het verleden levert nu op.
  • Yvan Lissens

    1 jaar geleden
    Rond de 20°C en 's nachts op 18°. Hoog rendement gaskachels in combinatie met een aantal laserkachels. Doordat het een oudere woning is, met natuurlijke ventilatie, zijn die laserkachels een prima en veilige aanvulling en blijft de gasrekening betaalbaar. De slaapkamer blijft op een 14-tal graden en dmv een elektrische deken is het prima slapen.
  • Patrick Devogelaere

    1 jaar geleden
    Dramaqueens, in November was het zacht, logisch dat je meer betaald als je meer verbruikt bij koudeprik, je kan natuurlijk altijd een extra trui aan doen. minder op vakantie gaan en vooral stoppen met klagen.. die 900€ toelage is weggegooid gemeenschapsgeld.
  • Geert Van Daele

    1 jaar geleden
    De beelden op TV gezien van de staking op de Luchthaven van Charleroi ?  Wat een massa om op reis te gaan. Voor deze mensen is blijkbaar de energiefactuur niet te hoog !! (iedereen moet op zijn rekening maken)