Themabeeld ©  BELGAIMAGE

Baby van 2 maanden overleden na schipbreuk nabij Lesbos

Een jongen van twee maanden oud is vrijdag na de schipbreuk van een bootje met vluchtelingen dood aangetroffen nabij het Griekse eiland Lesbos. Dat meldt de wetsgeneesheer aan het Franse persbureau AFP.

lto
Bron: BELGA

De baby werd naar ziekenhuis gebracht, waar het overlijden werd vastgesteld, aldus wetsgeneesheer Theodoros Nousias.

Een zodiac met migranten en vluchtelingen, de meesten uit Afrika, was in de problemen gekomen toen het vaartuig rotsen raakte nabij Fara. Dat melden bronnen bij het opvangcentrum voor migranten op Lesbos, een Grieks eiland vlakbij de Turkse kust.

Tijdens de reddingsoperatie werden 34 mannen, vrouwen en kinderen levend aangetroffen. Twee personen waren lichtgewond. Volgens de Griekse kustwacht werden in de eerste acht maanden van dit jaar 1.500 mensen gered, tegenover iets minder dan 600 een jaar eerder.

Elders op de Middellandse Zee hebben twee Duitse hulporganisaties bij een gezamenlijke actie meer dan 60 migranten in nood gered. Onder hen twaalf niet-begeleide minderjarigen, aldus de organisaties Sea-Eye en Mission Lifeline zaterdag. De schepen van de twee ngo’s bevonden zich in een zone voor de kust van Tunesië en Libië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer