Weer vrachtwagen in de prak onder brug Bosdel

Woensdag heeft alweer een chauffeur een vrachtwagen in stukken gereden onder de brug van Bosdel. Zelfs de meest ingrijpende en opvallende signalisatie lijkt niet te helpen.

Chris Nelis

Vorig jaar nog werden de wegwijzers aangepast en er kwamen een portaal en waarschuwingskettingen. Aan de beheerders van gps-systemen werd al langer gevraagd om in het systeem op te nemen dat vrachtwagens daar best niet langs rijden. Ook dat werd aangepast. De stad weet inmiddels niet meer wat te doen om te voorkomen dat vrachtwagens nog onder de brug aan Bosdel doorrijden. Veelal zijn het niet de geoefende bestuurders, maar chauffeurs van gehuurde vrachtwagens die er een ongeval krijgen.

Jaren geleden reed bijna wekelijks een vrachtwagenbestuurder zich vast onder de brug van Bosdel. Een keer was dat zelfs zo hevig dat de betonnen fundering van het daarboven liggende spoor een meter uit zijn as werd verschoven. Niet zelden raken ook bestuurders gewond als ze zich vastrijden onder de brug. Doordat de oplegger van hun vrachtwagen veelal vast komt te zitten, slaat door de mechanische reactie de cabine tegen het dak van de brug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer