Politie Antwerpen (WK Match Kroatië-Marokko)
Volledig scherm
Politie Antwerpen (WK Match Kroatië-Marokko) © Marc Baert

LIVE. Marokko behaalt geen winst tijdens ‘troostfinale' op WK: ondanks verlies geen incidenten in Brussel of Antwerpen

Marokko speelt vandaag de ‘troostfinale’ op het WK Voetbal. Bij de vorige wedstrijden verliep het hier en daar grimmig, maar deze keer was er slechts sprake van kleinschalige incidenten. Na wat vuurwerk en enkele bommetjes die afgestoken werden, keerden de meeste supporters naar huis en werd het rustig in de straten van Brussel en Antwerpen.

  1. Formule 1, miljoenenfraude en eigen reclamebureau: deze man (81) werd met monsterboete van 6,2 miljoen euro uit verkeer gehaald
    PREMIUM

    Formule 1, miljoenen­frau­de en eigen reclamebu­reau: deze man (81) werd met monsterboe­te van 6,2 miljoen euro uit verkeer gehaald

    De bestuurder die woensdag op de N80 uit het verkeer werd gehaald en nog een boete bleek te hebben openstaan van maar liefst 6,2 miljoen euro, is Limburger J.N. (81). De tachtiger is de oprichter van een Hasselts reclamebedrijf. In eerste instantie leek het nog te gaan om een vergissing, maar nu blijkt dat zijn gesjoemel uit het verleden hem de das omdoet.
    Hasselt
  2. Diefstal in zwembad leidt tot opvallende vondst bij man thuis: “Daar word ik seksueel opgewonden van”
    PREMIUM
    Update

    Diefstal in zwembad leidt tot opvallende vondst bij man thuis: “Daar word ik seksueel opgewonden van”

    Een man uit Asse werd betrapt met een hele verzameling ondergoed van jonge meisjes bij hem thuis. Die had hij gestolen in onder meer het zwembad van Roosdaal. Daarnaast werden er in zijn kamer ook foto’s van schaars geklede kinderen gevonden. De verdediging stipte wel enkele heikele kwesties in het onderzoek aan. “Dat mijn cliënt — met een mentale leeftijd van vijf — werd verhoord zonder advocaat, is problematisch.” De rechtbank volgde toch de redenering van het parket beval de internering.
    Asse, Roosdaal
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Wereldreiziger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”
    PREMIUM

    Wereldrei­zi­ger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”

    Hij reisde al meer dan de halve wereld rond, maar vorig jaar trok Marc Helsen (70) eropuit voor wat zijn laatste huzarenstukje moest worden: een tocht van 20.000 kilometer op de motor met ‘kompaan’ Frank Peeters. Het ultieme einddoel: het Altaj-gebergte in Mongolië. “Ik had al zo veel gedaan, maar was nog nooit écht vanaf mijn voordeur in Herentals vertrokken. In dit geval wel de voordeur van mijn stamkroeg De Zalm”, grijnst Marc Helsen. Zet u schrap voor een epische tocht langs oorlogsgebied, een kloof indrukwekkender dan de Grand Canyon en zuipende wijnboeren in Georgië.
    Geel, Turnhout, Baarle-Hertog, Herselt, Hoogstraten, Mol, Herentals, Arendonk