IN BEELD. Beloning voor de ‘Belgen’: El Khannouss, Chair en Zaroury maken eerste minuten op het WK in verloren troostfinale

Hij heeft er even op moeten wachten, maar vanmiddag debuteert Bilal El Khannouss (18) officieel bij Marokko. Bondscoach Regragui dropte de middenvelder van KRC Genk zelfs meteen in de basis voor de troostfinale tegen Kroatië. Later kregen met Chair en Zaroury nog twee jongens met Belgische roots hun eerste minuten op dit toernooi. De drie ‘Belgen’ konden wel niet voorkomen dat Kroatië het brons pakte.

Jochen Henrioulle

“Het was nooit de bedoeling dat Bilal veel zou spelen tijdens dit WK. Het is vooral een goede leerschool”, vertelde mama El Khannouss deze week nog aan ons. De middenvelder van KRC Genk wachtte dit WK dan ook geduldig zijn kans af. Maar vanmiddag was het eindelijk zover. El Khannouss kreeg zelfs de voorkeur op Selim Amallah (Standard) en mocht zich opmaken voor een eerste basisplaats.

Dat betekende het debuut van El Khannouss op dit WK, maar ook bij Marokko. Een beloning voor de prima mentaliteit die hij bij de Atlasleeuwen de voorbije weken toonde. Overigens kan El Khannouss nu definitief nooit meer uitkomen voor de Rode Duivels. Al is dat slechts een detail, want in zijn hoofd stond die beslissing al langer vast.

©  ISOPIX

©  AFP

©  REUTERS

Chair en Zaroury vallen in

Bij de start van de tweede helft kwam er nog een andere Belgische link op het veld bij Marokko: Ilias Chair. Hij is in Antwerpen geboren, speelde enkele matchen bij Lierse en verdient op clubniveau momenteel zijn brood bij Queens Park Rangers.

Geen twee zonder drie, moet coach Regragui gedacht hebben. Met nog 25 minuten op de klok kreeg ook Anass Zaroury zijn eerste minuten op dit WK. De Belgische belofte-international maakte afgelopen zomer de overstap van Charleroi naar Burnley waar hij zich in de kijker speelde van de Marokkaanse bond. Toen Amin Harit geblesseerd verstek moest geven voor het WK, werd Zaroury in extremis opgeroepen.

LEES OOK. Ouders van Ilias Chair, Antwerpenaar bij Marokko, verblijven al een maand in Qatar: “Hopelijk krijgt hij wat speelminuten in de kleine finale”

©  AFP

©  AP

©  REUTERS

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands