Dodelijke woningbrand in Wilrijk, mogelijk ontstaan in een houtkachel

In het Antwerpse district Wilrijk heeft zaterdagavond een zware woningbrand gewoed. Een 67-jarige bewoner raakte bevangen door de rook en is overleden. Mogelijk ontstond het vuur aan of in de buurt van een houtkachel. 

Het vuur ontstond rond 20.30 uur gisteravond in een woning aan de Jozef Kenneslei in Wilrijk. De brandweer was snel ter plaatse. Het was de bewoner zelf die het vuur opmerkte, toen hij thuiskwam. "De bewoner heeft gezien dat de woning vol rook hing", zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

"Hij en nog een aantal andere mensen hebben geprobeerd zo veel mogelijk te verluchten. De man zelf is dan nog verder naar boven gegaan. Maar daar is de rook te dicht geworden. De man is bevangen door de rook. De brandweer heeft het slachtoffer uit het gebouw gehaald. Maar de reanimatie heeft helaas niet kunnen baten. De 67-jarige bewoner is overleden."

Twee andere personen die de woning ook zijn binnengegaan, werden licht bevangen door de rook. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht voor een controle, maar waren er niet erg aan toe. 

Hoe de brand precies is ontstaan, wordt nog verder onderzocht. Er is een branddeskundige aangesteld, en ook het gerechtelijk lab zal de woning daarvoor nog bezoeken. 

BEKIJK - Het zijn ijskoude dagen, en er wordt veel gestookt, wat risico op schouwbrand inhoudt. Marie De Clercq van de Antwerpse brandweer waarschuwt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen