Sam Bankman-Fried werd afgelopen week opgepakt op de Bahama’s.
Volledig scherm
Sam Bankman-Fried werd afgelopen week opgepakt op de Bahama’s. © REUTERS

Oprichter failliete cryptobeurs FTX staakt strijd tegen uitlevering aan VS

Oprichter Sam Bankman-Fried van de failliete cryptobeurs FTX, die momenteel gevangen zit op de Bahama’s, zou zijn strijd tegen uitlevering aan de Verenigde Staten willen staken. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De Amerikaanse autoriteiten beschuldigen Bankman-Fried van meerdere strafbare feiten en willen hem daarvoor in de VS vervolgen.

4 reacties

  • Jens Van Campenhout

    1 jaar geleden
    Doen banken niet net hetzelfde met jouw spaarcenten?!
  • Gino De Neef

    1 jaar geleden
    En niemand die er bij stilstaat dat de VS zomaar de arrestatie van iemand kan bevelen, in een ander land, voor een niet gewelddadig misdrijf.
  • Pedro Skeeter

    1 jaar geleden
    Volledig mee akkoord dat die heerschap veroordeeld wordt. Maar laat ons nu niet naief zijn en denken dat dit weer een probleem "typisch voor crypto is" en dat onze traditionele banken dit vroeger niet deden of nog doen. Typisch voor de burgers is dat ie denkt dat zijn spaarcentjes effectief in een goed bewaarde kluis bij BNP, ING of KBC liggen. De meesten snappen niets van het fractioneel bankieren van onze huidige banken: 10% in reserve, 90% vrij te "investeren".
  • johanneke li

    1 jaar geleden
    Geen idee wat de investeerders en beleggers in ftx bezield heeft... ze wisten dat hij spelletjes speelde tijdens de meetings, lijkt me dat dit bij serieuze mensen toch een belletje zou moeten doen rinkelen over hoe serieus je zon persoon kunt nemen en hoe doordacht of juist nonchalant ie dan met het bedrijf zal omgaan!