© Jozef Croughs

Lichtjes in het Park lokt 5500 bezoekers en die doneren honderden stuks kleding

SINT-TRUIDEN -

De vierde editie van Lichtjes in het Park heeft, ondanks de koude, de vorige records verbroken. Honderden kaarsen, mysterieuze figuren en fantastische vuurshows zorgden voor een feeërieke setting in het stadspark. Dit jaar werden 30 grote zwarte plastic zakken warme kinderkledij ingezameld en daar hielp STVV aan mee.

‘Lichtjes in het Park’ groeide de voorbije jaren uit tot één van de drukstbezochte evenementen in Sint-Truiden. Dat was dit jaar niet anders. “80 drijvende waterlotussen, indrukwekkende vuurinstallaties en een prachtig gedecoreerde kiosk, zorgden voor een feeërieke sfeer in het stadspark. Duizenden mensen van Sint-Truiden en ver daarbuiten mochten we ontvangen”, zegt Nina Kvikvinia, schepen van Jeugd en Toerisme.

Geel/Blauw

STVV is meer dan een voetbalclub en wil ook een steentje aan de actie bijdragen. “Op het eind van de feeërieke wandeling verrasten we de aanwezigen met een geel-blauwe zone. We vormden het woord ‘STVV’ met kaarsen en hingen onze voetbaltruitjes aan een wasdraad. Dat zorgde voor heel wat fijne reacties bij de mensen die passeerden. Bovendien was het een knipoog naar onze extra inzameling, waar supporters hun goede hart toonden: zij deponeerden sjaals en andere tweedehandskleding die wij zullen we bezorgen aan het Sociaal Huis”, vertelt Bert Stas van STVV. jcr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer