©  ISOPIX

Bekritiseerde WK-ambassadeur David Beckham praat eindelijk: “WK in de winter is pluspunt”

Net voor de finale van het WK voetbal blikt David Beckham tevreden terug op de voorbije weken in Qatar. De voormalige Engelse voetbalvedette is als ambassadeur betrokken bij de organisatie en vindt het toernooi een succes qua fanbeleving en spelkwaliteit.

Werner Bourlez
Bron: BELGA

“Fans vanuit de hele wereld zien samenkomen en het niveau van het voetbal, het is prachtig geweest”, zegt Beckham in een verklaring. “Het is een voorrecht geweest om te zien hoe uitgelaten de fans zijn en hoeveel plezier ze hebben.” 

De voormalige middenvelder, die zelf meespeelde op drie WK’s, heeft ook lof voor het niveau van de deelnemende landen en vindt de timing van het toernooi, midden in het seizoen, een pluspunt. “Het niveau van het voetbal is ongelofelijk geweest. Ik ben altijd een voorstander geweest om het WK in het midden van het seizoen te spelen want ik wist dat de spelers fris zouden zijn en de fitness- en energielevels hoger zouden zijn.” 

Beckham heeft daarnaast lovende woorden voor het middenveld van WK-verrassing Marokko en onderstreept de verdiensten van Kylian Mbappé en Lionel Messi, de twee supersterren die zondagnamiddag in de finale tegenover elkaar staan. “Kylian Mbappé heeft een uitstekend toernooi achter de rug. Wanneer hij de bal aan de voet heeft, voel je de energie in het stadion stijgen. En Lionel Messi, wat kan je nog zeggen? Hij is op en naast het veld speciaal. Hem zien spelen op dit WK voelt anders. Hij heeft goeie teamgenoten rond zich maar hij heeft zich de leider getoond. Je voelt het in elke wedstrijd. Het is speciaal om te zien.”

Over zijn Engeland, dat in de kwartfinale verloor van Frankrijk, zegt Beckham dat ze trots mogen zijn. “We hebben echte kwaliteit en de spelers zullen deze ervaring meenemen naar het volgende toernooi. De toekomst oogt mooi. We hebben veel jongeren die hieruit zullen leren met het oog op het EK en het volgende WK.”

“Begrip voor bezorgdheden”

Beckham kreeg de voorbije weken kritiek omdat hij zich amper liet horen over heikele onderwerpen als de mensenrechtenschendingen in Qatar en het lot van de gastarbeiders die de stadions bouwden. In een reactie liet zijn woordvoerder verstaan dat Beckham “begrip heeft voor de bezorgdheden gelinkt aan de organisatie van het WK” maar dat hij het ook positief vindt dat “het debat over belangrijke onderwerpen gestimuleerd wordt door dit eerste WK in deze regio.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer