ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Nederlandse band De Dijk houdt het na 41 jaar voor bekeken

De Nederlandse popgroep De Dijk, geboortejaar 1981, heeft een laatste concert gespeeld in Paradiso in Amsterdam, de plek waar de groep 41 jaar geleden debuteerde als voorprogramma voor Raymond van het Groenewoud. 

De band De Dijk, ook bij ons bekend met nummers als “Nergens goed voor” of “Dansen op de vulkaan”, houdt na 41 jaar op te bestaan. Dit weekend waren de laatste concerten in een uitverkochte zaal Paradiso in Amsterdam. 

Zanger Huub van der Lubbe (69) had afgelopen zomer al te kennen gegeven dat hij wilde stoppen. Hij lijdt aan oorsuizingen of tinnitus, maar hij zei ook dat het klaar was en dat hij er niet voor voelde om in herhaling te vallen.

BEKIJK - De Dijk met "Nergens goed voor":

De Dijk maakte meer dan 20 platen. "Mag het licht uit", "Als ze er niet is", "Niemand in de stad", "Bloedend hart" en vele andere nummers van de Nederlandstalige groep belandden vaak in de hitlijsten, ook in de Lage Landenlijst. Met het laatste concert in Paradiso is de cirkel rond: het allereerste optreden van De Dijk in 1981 vond ook daar plaats, als voorprogramma voor Raymond van het Groenewoud. De band werkte ook samen met de Amerikaanse soulzanger Solomon Burke. 

BEKIJK - De Dijk en Solomon Burke met "Het moet en het zal" uit het album "Brussel":

De Dijk, genoemd naar de Zeedijk in Amsterdam, werd in 1981 opgericht door de broers Huub en Hans Van der Lubbe. Huub publiceerde enkele dichtbundels en was ook acteur, onder meer in de films "De aanslag" en "Brandende liefde".

Meest gelezen