De derby tussen Helson en Park was bij momenten meer schaatsen dan voetballen.© Dick Demey

Plus ArtikelHelson 0 - Park Houthalen 1 Eerste provinciale

Bieniek beslist derby Helson-Park met snelle goal: “Een zondagsschot”

Eersteprovincialer Park Houthalen heeft zondag de derby bij Helson gewonnen met het kleinste verschil: 0-1. Een vroege treffer van Bieniek volstond voor de winst.

Dirk Vuerstaek

“Nu kunnen we met een goed gevoel de winterstop in”, glimlachte Park-trainer Koen Van Helden. “We wisten dat het hier een moeilijke wedstrijd zou worden. We zitten met een groep technisch vaardige spelers, die liever niet op zo’n veld spelen. Toch zag ik een gedreven team, dat na de vroege voorsprong met veel karakter een goed blok neerzette. Het was misschien geen mooie wedstrijd voor de toeschouwers, maar het bleef wel spannend met kansen aan beide zijden. Wellicht was een gelijkspel een juistere uitslag geweest.”

©  Dick Demey

Zondagschot

Maar daar besliste Timmy Bieniek dus anders over met een vroeg doelpunt.

“Een zondagschot”, gaf de 33-jarige aanvaller toe, die dit seizoen al negen keer scoorde voor Park. “Je moet soms wat geluk hebben. Na een klein dipje waren de punten het belangrijkste. We zijn pas gepromoveerd en waar we gaan eindigen, als we opnieuw onze draai vinden, valt moeilijk te zeggen.”

©  Dick Demey

Park begon dus sterk aan de wedstrijden Bieniek had zelfs de 0-2 aan de voeten, maar stuitte op Florczak. Helson herstelde het evenwicht en zorgde voor dreiging via Duvan en Bloemen. Een poging van Bloemen op het halfuur werd door Coyette met een voetveeg onschadelijk gemaakt. Helson ging na de pauze nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar met uitzondering van een poging van Duvan (naast) bleven de kansen op een moeilijk bespeelbaar veld schaars. Ook nadat Helson-trainer Jurgen Vandeurzen voor een viermansvoorhoede koos. “Je hoopt op zo’n moment dat het leer een keer goed valt”, reageerde Vandeurzen achteraf. “Voetballend lukte het immers niet op een veld, waar het meer schaatsen was dan voetballen. Maar dat is geen excuus, je moet je als voetballer aanpassen aan de omstandigheden. We hadden hier minstens een punt moeten pakken.”

©  Dick Demey

Die gelijkmaker kwam er vlak voor affluiten nog bijna, maar Creyns mikte zijn vrije trap net naast de kruising.

HELSON: Florczak, Schepmans, Creyns, Bloemen, Agten, Sblendorio (68’ Kanli), Van Geneugden (80’ Kana), Duva, Engelen, Biduaya, Arjah.

PARK HOUTHALEN: Coyette, Schoofs, Prévot, Grossi (78’ Bouazil), Müllenmeister, Op De Locht, Pellegriti Agatino, Bieniek (89’ Boonaerts), Vandebeeck, Enrico Pellegriti, Olivieri.

DOELPUNT: 5’ Bieniek 0-1.

GEE KAARTEN: Biduaya, Prévot, Bieniek, Creyns.

SCHEIDSRECHTER: Claes. TOESCHOUWERS:120. (divu)