Een lijnbus en verschillende personenwagen zijn met elkaar gebotst op het viaduct van de Postzegellaan. ©  Politie Mechelen-Willebroek

Lijnbus en verschillende auto’s botsen op spekgladde brug aan station in Mechelen

Mechelen -

De politie heeft de Postzegelbrug aan het station in Mechelen zondag gedurende enkele uren afgesloten na een ongeval. Op het spekgladde wegdek waren een lijnbus en verschillende auto’s met elkaar gebotst. Een persoon is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen is het viaduct opnieuw open.

Sven Van Haezendonck

Het vriesweer in combinatie met de regen zondagavond maken wegen en fiets- en voetpaden spekglad. Op het viaduct op de Postzegellaan kwam het zondagavond tot een botsing met verschillende voertuigen. “Een persoon raakte lichtgewond en is voor een check-up overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Viaduct afgesloten

De politie riep bestuurders op om de omgeving te mijden. De brug zelf was uit voorzorg afgesloten tussen het kruispunt met de Europalaan en de rotonde aan het station. De omleiding verliep via de tangent (B101). “De strooidiensten hebben hun uiterste best gedaan om de brug ijsvrij te krijgen, maar het was ook wachten op hogere temperaturen”, legt Van de Sande uit.

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 1u45 kon de politie de Postzegelbrug opnieuw openstellen. Door het gladde weer hadden burgers ook de raad gekregen om verplaatsingen uit te stellen als dat mogelijk was. Onder meer kasseien in straten en de fietspuzzel aan de Leuvensesteenweg lagen er spiegelglad bij.

Bij het ongeval waren een lijnbus en verschillende personenwagens betrokken. ©  Politie Mechelen-Willebroek

Het ongeval heeft zich voorgedaan aan het station. Het viaduct is er afgesloten. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen