Nu al 102 slachtoffers van masseur P.S. ©  if

Opnieuw klacht tegen handtastelijke masseur (48): “Volledige omvang moet nu aan het licht komen”

Opnieuw wil een vrouw klacht neerleggen tegen de handtastelijke masseur P.S. uit Paal. De man werd vrijdag nog door de raadkamer naar de strafrechter doorverwezen omdat hij stiekem 101 vrouwen filmde, en klanten aanrandde. Ze roept andere slachtoffers op om haar voorbeeld te volgen. “Zodat de ware omvang aan het licht kan komen.”

Cedric Lagast

Toen de 36-jarige Limburgse vrouw zaterdagochtend in de krant las dat er een masseur naar de strafrechter werd doorverwezen, ging er bij haar een licht op. Speurders openden in 2021 een onderzoek naar de 48-jarige masseur, nadat een klant had verklaard dat ze door hem verkracht was. Op de computer van de man vonden ze beeldmateriaal van 101 vrouwen. Hij had hen allemaal stiekem gefilmd, terwijl ze zich omkleedden. Tientallen vrouwen werden door hem betast, en aangerand.

Grenzen aftasten

De dame in kwestie was tussen 2019 en 2021 klant bij de masseur. Haar dokter had haar naar de gereputeerde masseur doorgestuurd, wegens aanhoudende pijnklachten. Maar ook bij haar werd het bezoek een bijzonder onaangename ervaring. “Ze was meer gespannen als ze van de masseur terugkwam, dan vooraf”, zegt haar echtgenoot.

“De man ging niet vanaf dag één over de schreef. Hij tastte beetje bij beetje zijn grenzen af”, zegt de man. “Hij zei dat er heel veel spanningen in haar bilspieren zaten, en dat hij die enkel kon losmaken als hij haar slipje afdeed.”

“Hij schuurde vaak ook met zijn geslachtsdeel tegen haar hand. De man moest ook haar nek masseren. Bij elke sessie legde hij de handdoek keer op keer wat lager, tot ook haar borsten bloot kwamen te liggen.”

Spijt

Begin 2021 besloot ze dat het genoeg was. Ze stopte met de sessies. “Ze diende toen geen klacht in, omdat ze niet wist wat ze ervan moest denken. Ze duwde het weg”, zegt haar man. “Ze was tenslotte doorverwezen door haar arts. De masseur had een goeie reputatie, en diploma’s.”

“Ze heeft nu spijt dat ze geen stappen heeft ondernomen, want haar gevoel zat wel juist. Ze vindt het nu belangrijk om toch een klacht in te dienen, zodat de volledige omvang van de zaak duidelijk kan worden.”

De vrouw nam afgelopen zaterdag contact op met de politie van Beringen. Ze wil eerstdaags haar klacht bij de politie formeel indienen.

Tientallen klachten

Masseur P.S. werd vorige week naar de strafrechter doorverwezen wegens voyeurisme, aanranding en verkrachting.

“Nieuwe klachten kunnen nog aan dit dossier worden toegewezen, mits er aanwijzingen van schuld zijn”, zegt advocaat Hans Valkenborg, die optreedt voor enkele slachtoffers. “Het parket heeft haar dagvaarding nog niet opgesteld. Het parket kan altijd beslissen om nog slachtoffers aan de rechtszaak toe te voegen wanneer dit na bijkomend onderzoek nodig zou zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER