Code groen na spekgladde zondagavond
Volledig scherm
Code groen na spekgladde zondagavond © Verbeke, KMI

Code groen voor gladheid in heel het land na spekgladde avond met één dode en wel 100 ongevallen

De plotse aanvriezende regen heeft gisteravond voor minstens 100 auto-ongevallen en ook bij voetgangers nog heel wat valpartijen gezorgd. Vooral in Oost- en West-Vlaanderen was het levensgevaarlijk rijden. Bij een glijpartij op de E40 in het Oost-Vlaamse Aalter kwam een vrouw van 54 jaar om het leven. Volgens het KMI kan de gladheid enkel in de provincie Luik nog tot in de vroege ochtend aanhouden. In de rest van het land geldt code groen sinds vannacht.

  1. Terwijl cafés overal verdwijnen, tapt Monique al 42 jaar voort: “Het geheim? Hier liggen geen gsm’s op tafel”
    PREMIUM

    Terwijl cafés overal verdwijnen, tapt Monique al 42 jaar voort: “Het geheim? Hier liggen geen gsm’s op tafel”

    Als klonen niet gaat, moet je koesteren. In Schelle krijgt de bazin van het allerlaatste dorpscafé, Monique ‘Moederke’ Bridts (61), vandaag de titel van ereburger. “Omdat ik de lijm van het dorp ben, zeggen ze.” Haar ‘Schuttershof’ is al 42 jaar, 7 dagen op 7, het brandpunt onder de toren voor gulle feesten én gedeeld verdriet. Ook het hare, trouwens: er was een brand, een kwade kankerdiagnose en trouwen of kinderen krijgen deed ze nooit. Overal verdwijnen ze, maar dit café floreert als nooit tevoren - met bakken jong volk. “Al mijn klantjes zijn mijn kinderen.”
    Schelle
  2. Doe de Gemeentetest en deel de score voor jouw buurt. “We willen weten waar je wakker van ligt”

    Doe de Gemeente­test en deel de score voor jouw buurt. “We willen weten waar je wakker van ligt”

    Hoe tevreden ben jij over je gemeente? Vanaf vandaag kan je in de app van HLN de Gemeentetest doen. Je beoordeelt de belangrijkste thema’s, kiest waarop jouw gemeente meer moet inzetten en ontdekt jouw score. Met al die gegevens gaan HLN en VTM NIEUWS op zoek naar De Beste Gemeente van Vlaanderen. Gezicht van de grootste gemeentebevraging ooit is Freek Braeckman: “Waar liggen Vlamingen wakker van en waar zijn ze trots op? Daar gaat het over.”