Zwaarbewolkte en regenachtige start van de week

We zitten weer een stukje boven nul, slipgevaar is er deze week niet meer bij. ©  Shutterstock

De dag begint zwaarbewolkt en regenachtig. Later wordt het droger vanaf het zuiden met enkele opklaringen. In het noordwesten kan het nog regenen. De maxima liggen tussen 3 of 4 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in Laag-België. De wind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 55 kilometer per uur.

belga

Maandagavond en maandagnacht blijft het aanvankelijk droog, maar later gaat het opnieuw regenen. De minima schommelen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 8 graden in Laag-België. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien met rukwinden tot 55 kilometer per uur.

Ook dinsdag kent een zwaarbewolkte en regenachtige start, waarna het droger wordt met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden elders. Het gaat matig tot vrij krachtig waaien met rukwinden tot 55 kilometer per uur, maar in de namiddag neemt de wind af.

Woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de namiddag komen er meer wolken opzetten. Het word iets kouder met maxima tussen 4 graden in de Ardennen en 9 graden in de lage gebieden. De wind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 kilometer per uur.

Later in de week wordt het weer een paar graden warmer, met waarden tot 13 graden in het centrum van het land.