De Warmste Week van start gegaan in Hasselt

In Hasselt is De Warmste Week van start gegaan. Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren die dit jaar. Tijdens de solidariteitsactie voor 270 geselecteerde projecten rond kansarmoede, komt er elke avond ook een tv-uitzending met Siska Schoeters op Eén en VRT MAX.

Het Warmste Huis staat in het stadspark en dat brengt veel volk op de been. Daarom roept de organisatie op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Ook in de binnenstad van Hasselt zal er een verbinding worden gemaakt met De Warmste Week. Zo staat er op de Grote Markt een digitale kerstboom.

“Het leuke aan die kerstboom is dat iedereen zijn eigen vlammetje kan personaliseren en op die kerstboom krijgen”, zegt Simon Van De Gracht van de Warmste Week. “Die vlammetjes gaan allemaal mooi rondwandelen op de slingers van die kerstboom. Mensen kunnen ook spontaan een donatie doen door een QR-code te scannen, of door een vrije gift te doen ten voordele van de Warmste Week.”

Spreidingsplan

Net omdat er zoveel volk verwacht wordt, is er ook een spreidingsplan opgemaakt: “We hebben eigenlijk twee ingangen, een ingang waar we alle bezoekers tellen en dan een leuke welkomstpoort. Tussen die twee zones heb je een bufferzone waar ook een groot actiedorp is en daarin ontvangen we eigenlijk iedereen die een actie heeft georganiseerd voor de Warmste Week. Daar willen we hen ook bedanken voor wat ze gedaan hebben en ze kunnen daar hun verhaal komen vertellen. Ze krijgen ook een video die ze dan kunnen delen op hun eigen sociale kanalen.”

“Het actiedorp maakt de zone nog net iets groter, waardoor we ook mensen kunnen toelaten om die capaciteit zoveel mogelijk te spreiden”, zegt Van De Gracht.

radio2

De vier presentatoren duwden iets na 7 uur samen op de knop om de verlichting in Het Warmste Huis aan te steken. Daarna gingen ze de radiostudio binnen, waar ze een week lang 24 uur per dag gaan vlammen tegen kansarmoede. De 12-jarige Silke mocht het allereerste nummer kiezen: “Leven” van Maan.

Kom zo veel mogelijk met het openbaar vervoer

Simon Van De Gracht

“We raden mensen zo veel mogelijk aan op met het openbaar vervoer te komen naar het stadspark” gaat Van De Gracht verder. “Er zal een wandelroute vertrekken van aan het station tot aan het stadspark. Dat gaat met gewone wegwijzers zijn, maar die wandelroute wordt ook met mijn leuke extra’s aangekleed. Zo ga je bijvoorbeeld op sommige plaatsen een dansje kunnen doen, of zal er iets verlicht zijn. Dus je gaat eigenlijk een mooie wandeling kunnen maken vanaf het station door de binnenstad tot aan het stadspark.”

Wie trouwens met de trein komt, kan genieten van een voordelig tarief en tot 50 procent goedkoper reizen. 

Wie met de wagen komt, kan die kwijt op verschillende parkings. Je leest er hier meer over.

Meest gelezen