Bestuurder die 22-jarig meisje aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft zichzelf aangegeven

© Sander Luyten

Een jonge vrouwelijke fietser (22) is in de nacht van woensdag op donderdag gegrepen door een aanrijdende personenwagen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar is donderdagmiddag opgepakt. De vrouw is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

sln, jdb, Belga

De politie kreeg om 3.54 uur de melding van een ongeval op de stadsring R40. Ter hoogte van het kruispunt van de Charles De Kerchovelaan en de Kunstlaan werd een vrouw op de fiets aangereden. De bestuurder nam de vlucht, zegt de Gentse lokale politie. De vrouw werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Het parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige reed de vrouw op de oversteekplaats voor fietsers op het moment van de aanrijding. Verder onderzoek moet de precieze omstandigheden van het ongeval, dat rond 3.40 uur gebeurde, duidelijk maken. “Het slachtoffer is een 22-jarige vrouw uit Oudenaarde”, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

Donderdagmiddag kon de politie een 20-jarige jongeman uit Kortrijk arresteren. De man kwam zichzelf aangeven bij de politie. Hij verschijnt morgen voor de onderzoeksrechter met het oog op zijn aanhouding.

© Sander Luyten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen