© JAA

Bekende huisarts Kris Stockbroekx overleden: “Dag voor dood behandelde hij nog patiënten”

Thuis in zijn geliefde wijk Koningshof in Schoten is Kris Stockbroekx overleden. De huisarts was 75 jaar, maar bleef tot de dag voor zijn dood patiënten helpen.

jaa

Kris Stockbroekx begon zijn carrière als arts in 1969 in Betekom. Maar twee jaar later al opende hij een praktijk in Koningshof, de residentiële buurt tussen de sparren waar zijn grote familie altijd thuis is geweest. Zijn eerst kabinet bevond zich in de Ambiorixlei, later enkele straten verderop in de Eburonenlei. Naast huisarts was Stockbroekx ook een bedrijfsarts met specialisatie in medische expertises.

Veel patiënten getuigen dat Kris Stockbroekx meer was dan gewoon arts. Hij was voor veel wijkbewoners een luisterend oor en vertrouwenspersoon met veel levenswijsheid. Zijn invloed reikte veel verder dan de muren van zijn dokterspraktijk. Zo was hij in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw de grote motor achter de Midzomerdagen van Koningshof.

Stockbroekx was overtuigd Vlaams-nationalist en jarenlang de plaatselijke Volksunie-voorzitter. Hij sloeg graag een balletje bij tennisclub Witte Wilg in de Zilverstraat, de club die eigendom was van twee van zijn broers.

Dag ervoor nog patiënten behandeld

“Het is een grote troost om te weten dat hij afgelopen zondag nog een grote familiehappening heeft kunnen bijwonen. Die familiebanden betekenden veel voor hem”, weet zoon Jeroen, de huidige voorzitter van KFC Koningshof. “Ook dat hij deze maandag nog enkele patiënten heeft kunnen behandelen en de nacht erop vredig is ingeslapen, thuis in Koningshof, sterken ons in het verdriet. Mijn broer Diederik en ik verloren de beste papa en opa ter wereld. We zullen mama steunen.”

De uitvaartdienst voor Kris Stockbroekx vindt komende zaterdag om 11u plaats in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Koningin in Schoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER