©  Isopix / Shutterstock

Na Lize Feryn en Kim Kardashian straalt ook Bella Hadid met blonde look: zo ga je zelf van bruin naar platinablond haar

Het Amerikaanse topmodel Bella Hadid (26) had tot voor kort donkerbruine lokken, maar die ruilde ze naar aanleiding van een fotoshoot in voor een platinablonde coupe à la Marilyn Monroe. Een grote switch, die doorgaans véél tijd in beslag neemt. Als je haar het überhaupt aankan. BV-kapper Jochen Vanhoudt verklapt wat je moet weten als je zelf de switch wil maken.

Hanne Vandenweghe

In de fotoreportage van de shoot blijkt dat de jongste Hadid-zus afwisselend blond en bruin haar had. Dat doet vermoeden dat de kapper van dienst haar lokken niet fel ontkleurde, maar het model poseerde met pruiken. Toch is de overstap van bruin naar platina een populaire keuze: Kim Kardashian en Billie Eilish deden het eerder en bij ons heeft Lize Feryn ervaring met de kleurwissel.

We beginnen met het goede nieuws: voor natuurlijke brunettes is het meestal geen probleem om hun lokken te laten ontkleuren. “Is je haar bruin, rood of zwart geverfd? Dan is het een andere zaak omdat de kapper dan stapsgewijs moet werken”, zegt BV-kapper Jochen Vanhoudt. “Van blond naar bruin op dezelfde dag is in dat geval geen garantie. Gouden tip: wees altijd eerlijk over de geschiedenis van je haar, zo voorkom je dat het kapot gaat en in de wasbak terechtkomt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Sowieso zal de kapper voor de behandeling ook altijd de conditie van je haar controleren. Is het gezond, dan kan het kleurproces beginnen”, klinkt het. “Zo’n transformatie duurde vroeger maanden. Per afspraak bij de kapper kon je maar een tint lichter gaan. Je lokken hadden immers tijd nodig om te acclimatiseren. Vandaag bestaan er bound builders. Deze producten beschermen je haar tijdens het ontkleuren zodat je op één dag zes tot acht tinten lichter kunt gaan.”

LEES OOK:

Zijn je lokken te beschadigd en wil de kapper niet ontkleuren? “Doe het dan vooral niet zelf”, waarschuwt Vanhoudt. “Houd er ook steeds rekening mee dat elke haardos uniek is. Het zal van je eigen haartype afhangen hoe ver je kunt gaan tijdens het blonderen. Informeer vooraf in het salon of er met bound builders wordt gewerkt en check de prijs. De kapper rekent alle ontkleuringen aan, dus het kostenplaatje kan hoog oplopen. Plan op de dag van je afspraak niet te veel, want je zit gemakkelijk een hele namiddag in het salon.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer