De acht stadions van het WK in Qatar.
Volledig scherm
PREMIUM
De acht stadions van het WK in Qatar. © AFP

Ze hebben miljarden gekost, maar gevoetbald wordt er bijna niet meer: dit gebeurt er met de stadions in Qatar nu het WK erop zit

Zes à tien miljard euro! Dat is de geraamde totale kostprijs van de acht WK-stadions in Qatar, waarin na dit WK amper nog zal gevoetbald worden. Money well spent? Ondanks de PR-campagne over duurzaamheid en de barmhartige toekomstplannen om onder meer 170.000 stoeltjes aan ontwikkelingslanden te schenken, veeleer weggegooid geld. Een overzicht van de veelbelovende plannen met de voetbaltempels nu de finale achter de rug is.

65 reacties

  • Dirk Bytebier

    1 jaar geleden
    Dit is lachen voor die mannen daar een paar litertjes meer op pompen en de prijs wat naar omhoog is zo opgelost
  • Ronny De Westelinck

    1 jaar geleden
    Afbreken en eentje naar België verhuizen hebben we hier ook een mooi stadion
  • Gunther Mampaey

    1 jaar geleden
    Roesten zullen ze alvast niet met zulke droogten. Wel knap allemaal, maar heb geen enkele wedstrijd gezien in dit "WK" en ik heb niks gemist.
  • willy staes

    1 jaar geleden
    Eens de wedstrijden goed en wel begonnen waren, sprak niemand meer over mensenrechten enz. Trouwens wie had al die bewijzen verzameld .
  • jurgen hens

    1 jaar geleden
    Had duurder moeten źijn. Zodat de arbeiders een deftig loon hadden gekregen en in aangename omstandigheden hun verblijf in dat zandbakje had kunnen doorbrengen. Geld is er genoeg. Dus wat hield die rijke luiaards tegen? Ze weten dat mensen met niks. Bereid zijn te komen werken voor iets om hun gezin te kunnen voeden. En hebben dit mooi uit gebuit. Voor de rest wel knap gedaan.goed georganiseerd.