Vrouw op straat doodgeschoten door ex-partner: “Alles wijst op gezinsdrama”

© JoDW

Aan de Koningsbaan in Beerzel (Putte) is vanmorgen een 45-jarige vrouw doodgeschoten. De dader, haar ex-partner, pleegde nadien zelfmoord. Volgens het parket wijzen de eerste vaststellingen in de richting van een gezinsdrama.

tdk, gjs

De dader wachtte het slachtoffer op toen ze naar haar werk ging. Toen ze kort voor 6 uur uit haar auto stapte, werd ze met een jachtgeweer doodgeschoten.

“Getuigen hadden de politie gebeld omdat zij schoten hadden gehoord en vervolgens twee gewonde personen hadden zien liggen op de openbare weg. Toen de politie en de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek de vrouw al te zijn overleden”, aldus het parket.

De 53-jarige dader had ernstige verwondingen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar aan zijn verwondingen overleden.

Het parket kwam ter plaatse met een onderzoeksrechter, wetsdokter en wapendeskundige. “De eerste vaststellingen wijzen in de richting van een gezinsdrama”, klinkt het. “Nadat hij de vrouw neergeschoten had, zou de dader zichzelf een schot toegebracht hebben om zich van het leven te beroven. De relatie tussen partijen was al enige tijd beëindigd, maar recent zou de vrouw een nieuwe relatie begonnen zijn. Wellicht is hierin het motief te vinden voor de feiten.”

Het gerechtelijk onderzoek naar de feiten loopt nog.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen