U.S. National Park Service

P-22, poema die van stadspark Los Angeles zijn thuis maakte, overleden

Puma P-22, de poema die tien jaar lang in het stadspark van Los Angeles leefde, is overleden. Het dier werd vorige week gevangengenomen en bleek in een slechte gezondheid te verkeren. Daarom werd besloten hem te laten inslapen. De poema was het gezicht van een internationale campagne om bedreigde poema’s in Zuid-Californië te redden.

P-22 verscheen in 2012 voor het eerst in Griffith Park, een gebied in de Amerikaanse stad Los Angeles van ongeveer negen vierkante kilometer dat omgeven is door snelwegen. Het beest werd wereldberoemd nadat wildfotograaf Steve Winter het op de gevoelige plaat had kunnen vastleggen met op de achtergrond de bekende Hollywood-letters.

De laatste tijd ging het niet goed met het dier. Uit onderzoek bleek dat hij een schedelbreuk, een verwonding aan het rechteroog en inwendige orgaanschade had. Ook leed P-22 aan hart-, nier- en leveraandoeningen. Fans van de poema hoopten dat hij naar een natuurgebied had kunnen worden overgebracht, maar gezien zijn slechte gezondheid werd besloten dat inslapen de beste keuze was.

Chihuahua en koala aangevallen

P-22 was een geliefde mascotte van Los Angeles, en het gezicht van een internationale campagne om bedreigde poema's in Zuid-Californië te redden. Al zette hij bij enkele inwoners van Los Angeles ook kwaad bloed. Vorige maand nog viel hij een chihuahua aan en in 2016 drong hij de Los Angeles Zoo binnen om een koala te verscheuren.

Meest gelezen