Jan Jambon glijdt uit en breekt enkel: minister-president al terug thuis na operatie

Brasschaat -

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is tijdens het weekend ten val gekomen op het ijs. Hij gleed uit en moest naar het ziekenhuis. Het verdict: een breuk in zijn enkel. Na de operatie mocht hij naar huis. Zijn been zal wel enige tijd in het gips moeten blijven.

jbr

De regen in combinatie met het bevroren wegdek, zorgde zondagavond voor gevaarlijke toestanden. Daar kan Jan Jambon over meespreken. Voor zijn woning in Brasschaat gleed hij uit, met een enkelbreuk tot gevolg.

Jambon is nog altijd Brasschaats gemeenteraadslid. Hij zal er vanavond dus niet bij zijn op de gemeenteraad. Dat geldt ook voor schepen van onder meer Jeugd en Sport Adinda Van Gerven (N-VA). Zij is geveld door een stevige griep.

Veel ongevallen

Voor het hele land – behalve de provincie Luxemburg – gold zondagavond code oranje voor gladheid. Wie niet per se op de weg moest zijn, werd gevraagd om binnen te blijven. Regen en een bevroren ondergrond veroorzaakten namelijk levensgevaarlijke situaties. Dat bleek niet alleen in Brasschaat, maar ook op veel andere plaatsen in ons land. Er gebeurden tientallen ongevallen.

©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht