©  EPA-EFE

Pakkend afscheid van Sinisa Mihajlovic, Italiaans bondscoach Mancini draagt de kist: “Zijn familie was zijn favoriete team”

Vandaag hebben meer dan 2.000 vrienden, familie, collega’s en fans afscheid genomen van de Servische ex-voetballer coach Sinisa Mihajlovic (53) in en aan de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen en van de Martelaren in Rome. Mihajlovic, die zowel voor Lazio als AS Roma voetbalde en recent nog trainer was van Bologna, voerde een lange strijd tegen leukemie.

Michael Van Damme, belga

De plechtigheid begon om 11.30 uur, maar tegen 10 uur hadden zich al meer dan tweeduizend mensen verzameld buiten de basiliek, zo weet de Gazzetta dello Sport.

Er waren fans aanwezig van Lazio, Bologna, Milan, Inter, Sampdoria en de Rode Ster. Ook de burgemeester van Rome Roberto Gualtieri en de Italiaanse minister van Sport Andrea Abodi waren aanwezig. Het publiek verwelkomde de kist met een lang applaus.

Francesco Totti was een van de aanwezigen. ©  EPA-EFE

Heel wat prominenten uit de voetbalwereld tekenden present, waaronder Gigio Donnarumma, Francesco Totti en Franco Baresi. Zijn voormalige ploegmaats Roberto Mancini, Attilio Lombardo en Dejan Stankovic droegen na de dienst onder applaus zijn kist uit de basilica di Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. Mihajlovic en de huidige Italiaanse bondscoach Mancini waren ploegmaats bij Sampdoria en Lazio. Mancini zou Mihajlovic ook coachen bij Lazio, waarna hij in 2004 de toen 35-jarige verdediger met hem meenam naar Inter Milaan.

“Authenticiteit dreef hem vaak tot het uiterste. Zijn familie was zijn favoriete team”, klonk het tijdens de eredienst. Mancini zei voor de begrafenis dat Mihajlovic “tot het laatste moment had gevochten als een leeuw, net zoals hij deed op het veld”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer