BELGA/KRAKOWSKI

Redders van vrouw (75) in Gent-Sint-Pieters blijken 2 medewerkers die al 20 jaar bij NMBS in dienst zijn

De NMBS heeft de medewerkers gevonden die een vrouw van 75 hebben gered in het station Gent-Sint-Pieters. Het gaat om twee mensen van Securail die al 20 jaar in dienst zijn. Ze wensen anoniem te blijven, maar de familie kan hen wel (onrechtstreeks) bedanken.

Zaterdag zakte een 75-jarige vrouw in elkaar in het Sint-Pietersstation in Gent. Haar leven werd gered doordat ze snel werd gereanimeerd en haar familie wilde graag weten door wie. Ze hebben ondertussen meer informatie ontvangen van de NMBS.

Het gaat om twee medewerkers van Securail die al meer dan 20 jaar voor de NMBS werken. Ze wensen anoniem te blijven, maar de familie van de 75-jarige vrouw kan hen wel een bedankje bezorgen en is daar blij om.

Reanimatiecursus

"Het is niet de eerste keer dat die medewerkers iemand moeten reanimeren. Ze zijn daar dan ook voor opgeleid en krijgen elk jaar een opfrissingscursus", vertelt Dimitri Temmerman van NMBS. 

"Vaak krijgen ze achteraf wel niet meer te horen hoe de slachtoffers het stellen. In dit geval zijn de medewerkers dus zeer opgelucht om te horen dat de dame het goed stelt", zegt Temmerman nog.

Meest gelezen