©  RR

Hernan Losada zag Argentinië wereldkampioen worden in Qatar: “Beste avond van mijn leven”

Argentinië werd zondagavond na een van de meest spectaculaire finales aller tijden wereldkampioen. Het klopte Frankrijk na strafschoppen. Ex-Beerschotcoach Hernan Losada was erbij in Qatar. “Het heeft me flink wat geld gekost, maar ik had het gevoel dat ik anders een historische avond zou missen”, zegt de Antwerpse Argentijn vanuit Doha.

Koen Frans

LEES OOK. Fenomenale Lionel Messi heeft nu écht alles gewonnen wat er te winnen valt: “Ik wist dat God me dit zou geven”

Vrijdagmiddag vertoefde Hernan Losada nog in Argentinië, waar hij het hele WK met familie en vrienden had gevolgd. “Vraag me niet hoe, maar plots had ik een vliegticket naar Qatar te pakken. Een rechtstreekse vlucht van Buenos Aires naar Doha, speciaal ingelast voor de WK-finale. We moesten wel even stoppen in Rome om te tanken. In totaal heb ik twintig uur op dat vliegtuig gezeten. Er werd de hele tijd gezongen en gedanst. Het heeft me flink wat geld gekost, maar ik had het gevoel dat ik anders een historische avond zou missen.”

“Het wedstrijdticket was ook erg duur, maar ik heb het via de officiële weg kunnen kopen. Niet op de zwarte markt. Daardoor was het nog enigszins betaalbaar. Ik voelde gewoon dat het een wedstrijd voor de eeuwigheid ging worden. En ik wist tweehonderd procent zeker dat we wereldkampioen zouden worden”, vertelt Losada. “Dit was het WK van Argentinië. Het WK van Messi. Het stond in de sterren geschreven.”

©  RR

©  RR

Losada kreeg gelijk. Argentinië trok na een zinderende finale tegen Frankrijk aan het langste eind. “Een ongelofelijke wedstrijd. De adrenaline giert nog steeds door mijn lijf. Ik was helemaal alleen naar Qatar gereisd, maar Argentinië speelde er een thuismatch. Ik heb mensen naast mij zien wenen, zien dansen, zien wegkijken. Alle emoties passeerden de revue in een tijdspanne van twee uur. Abnormaal. Dit is waarom we allemaal zoveel van voetbal houden. Deze wedstrijd had alles. Het was de beste avond van mijn leven.”

Messi de allergrootste

Lionel Messi bekroonde in Qatar zijn indrukwekkende carrière met een wereldtitel. Op zijn 35ste is het eindelijk gelukt. Is hij nu de grootste aller tijden? “Het was waarschijnlijk het laatste kunststukje van Messi op het allerhoogste niveau. En we hebben een Maradoniaanse versie van Messi gekregen op dit WK. Vergelijken is moeilijk. Maradona deed in zijn tijd wat niemand anders kon. En hij heeft uiteraard ook een wereldtitel gewonnen. Dat bleef voor veel Argentijnen de doorslaggevende factor om Maradona boven Messi te verkiezen. Nu Messi dat WK ook op zak heeft, is hij definitief de grootste aller tijden. Dit is de kers op de taart. Hij heeft alle records gebroken en belachelijk veel mensen gelukkig gemaakt.”

Losada klonk duidelijk wat vermoeid. “Of ik nog ga feesten in Buenos Aires? Nee, dat denk ik niet. Ik stap straks op het vliegtuig, maar ik ga de feestdagen gewoon rustig bij mijn ouders in Argentinië doorbrengen. Ik heb genoeg gefeest. Ik ben kapot. Maar ik ben wel zielsgelukkig. Je kan je niet voorstellen wat dit voor een Argentijn betekent.”

©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands