Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Marieke van Grinsven

Langdurig zieken kosten meer en andere regels rond bedrijfswa­gens: dit verandert vanaf 1 januari op je werk

Een nieuw jaar luidt traditioneel ook nieuwe maatregelen in op het werk. Vanaf 1 januari worden niet-elektrische bedrijfswagens fiscaal minder interessant, en mogen vaders en meeouders langer op ouderschapsverlof. Jean-Luc Vannieuwenhuyse, juridisch expert bij hr-dienstenbedrijf SD Worx, licht 7 nieuwigheden toe.

72 reacties

  • Oscar Taverne

    1 jaar geleden
    Bedrijfswagens zijn voor de mensen die het voor het werk nodig hebben maar niet om verre reizen te maken .en er privé mee te rijden .wij moeten ook betalen en dan.kosten verzekering als we willen.rijden .ook de elektrische moeten niet bevooroordeeld zijn dan de andere
  • Ricky Rivalis

    1 jaar geleden
    ik geef mijn bedrijfswagen, die nog altijd betaald moet worden (de staat betaalt die niet voor jou hoor) en waar ik 300 euro netto voor leg, met plezier af als de overheid mij niet meer voor 60 percent belast maar voor 40. En iedereen die zegt, jamaar en ik, als iedereen die werkt mijn belastingen zou betalen, dan is binnen 3 jaar de staatsschuld afbetaald (500 miljard). Maar nee, liever zagen over een ander, en zelf bijna geen belastingen betalen.
  • Bert Vandamme

    1 jaar geleden
    Firmawagens zouden ze helemaal moeten afschaffen.
  • Jan Baroen

    1 jaar geleden
    Fossiele brandstoffen komen zeker terug, momenteel zijn fabrikanten bezig met nieuwe motorren te testen waarvan de uitstoot ver onder de 50 zit. Als men productie en recyclage van batterijen meerekent, dan zullen elektrische auto’s met tijd meer vervuilend zijn dan de toekomstige nieuwe auto’s die rijden op benzine of diesel.
  • Kristof Van Goethem

    1 jaar geleden
    Marleen eechout, als je heel de dag vlaanderen moet afrijden omwile van de job als vertegenwoodiger zou jij dat ook afschaffen? Proficiat!!