Youri Segers, CEO van Digipolis en burgemeester Bart De Wever maandagmorgen op de persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Youri Segers, CEO van Digipolis en burgemeester Bart De Wever maandagmorgen op de persconferentie. © Belga

De Wever: "Hackers spelen blufpoker", maar specialisten zijn daar niet zo zeker van

AntwerpenBluffen de hackers van collectief Play met hun bewering dat ze massaal gegevens van rijbewijzen, paspoorten, vingerafdrukken en andere gevoelige gegevens van Antwerpenaren in hun bezit hebben? “Met wat we op dit moment kunnen zien in onze IT-systemen? Ja, ze bluffen”, zegt een zelfverzekerde burgemeester Bart De Wever. IT-specialisten zijn minder gerustgesteld.

24 reacties

  • Jef Huygens

    1 jaar geleden
    En wat gaan die "hackers" ermee doen? Juist ja, niks.
  • Jan gypers

    1 jaar geleden
    Niks lossen Bart. De beveiliging maximaliseren zoals je doet. Weerstand bieden aan die oorlogsmaniaken.
  • San Pauwels

    1 jaar geleden
    De cyberbeveiliging van onze overheid is zo lek als een zeef. De burger moet vingerafdrukken afstaan als deze een nieuwe identiteitskaart aanvraagt. Wat als deze vingerafdrukken gebruikt worden voor criminele doeleinden? Privacy op het internet bestaat niet wat N-VA ons probeert wijs te maken. Bepaalde gegevens horen niet gedigitaliseerd te worden. De digitalisering kost burgers handenvol geld. Het resultaat een slechte dienstverlening zowel bij overheid en banken. Het doel: burgers controleren.
  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    De voordelen van digitalisering, daar geniet ik van zoals iedereen. Maar soms moeten we uit veiligheid eens teruggaan in de tijd. De fax en wie weet de telex (van voor mijn tijd) herinvoeren op kantoor. Dat is niet hetzelfde als 'de klok terugdraaien'. We zijn geëvolueerd: we weten nu wat de nadelen van digitalisering zijn, wat vroeger (30j geleden), nog niet het geval was.
  • paul van gele

    1 jaar geleden
    De Wever en zijn meute NV-A ers spelen graaipoker het enige wat ze ook kunnen en van alles uitvinden om jou uit te persen voor hun luxeleven te bekostigen.