Beveiligingsagenten met de vrouw van ex-Europarlementslid Pier Antonio Panzeri bij de rechtbank in Brescia.
Volledig scherm
Beveiligingsagenten met de vrouw van ex-Europarlementslid Pier Antonio Panzeri bij de rechtbank in Brescia. © REUTERS

Italiaanse rechtbank beslist om vrouw van spilfiguur Qatargate uit te leveren aan België

Een rechtbank in het Italiaanse Brescia heeft maandag beslist dat Maria Dolores Colleoni, vrouw van ex-Europarlementslid Pier Antonio Panzeri, mag uitgeleverd worden aan België. De vrouw behoort net als haar echtgenoot en hun dochter Silvia Panzeri tot de verdachten in het zogenaamde Qatargate. Ze worden ervan verdacht zich te hebben laten omkopen door Qatar, dat de Europese besluitvorming op die manier zou hebben willen beïnvloeden.

18 reacties

  • Rik Duyvejonck

    1 jaar geleden
    Qatar gaat dat niet graag hebben ze.
  • Eric Grosemans

    1 jaar geleden
    Weer wordt het pijnlijk duidelijk dat we zo snel mogelijk van gas en olie af moeten. Ook van kernenergie, want die maakt ons ook afhankelijk van andere landen. Er dient massaal ingezet op alternatieve energiebronnen, zon, wind, geothermie, en investeren in programma's als enter solaris.
  • Rania Desaegher

    1 jaar geleden
    Maar de hoge pieten van Europa zaten wel broederlijk naast de sheiks op de tribunes in Qatar. Wat een hypocrisie allemaal. Een aantal parlementsleden zullen misschien veroordeeld worden voor de schone schijn naar de buitenwereld toe, maar de corruptie zal vrolijk verder tieren.
  • Tom Van Genechten

    1 jaar geleden
    Aan België? Dan zal ze er wel met een klein bedragje te betalen vanaf komen als er al geen procedurefouten gemaakt worden.
  • ronny cuypers

    1 jaar geleden
    Als Qatar er niks mee te maken heeft dan moeten ze zich niet ongerust maken. Integendeel, ze kunnen beter helpen met de waarheid te achterhalen. Want dan wordt hun onschuld bewezen.