©  BELGA

Charline Van Snick verliest bij rentree meteen, andere Belgische judoka geeft forfait na positieve coronatest

Charline Van Snick (-52 kg) en Mina Libeer (-57 kg) hebben dinsdag op de IJF World Masters judo in Jeruzalem de eerste ronde niet overleefd.

Bron: BELGA

De ouderdomsdeken van de Belgische delegatie, de 32-jarige Charline Van Snick (IJF 33), moest na een tweetal minuten een tweede waza-ari incasseren van haar talentrijke 10 jaar jongere Duitse rivale Mascha Ballhaus (IJF 18) en werd zo vroegtijdig uit het toernooi gewipt. 

De bronzenmedaillewinnares op de Olympische Spelen van 2012 maakte in Jeruzalem na anderhalf jaar afwezigheid haar competitieve comeback. De Luikse moest de Spelen in Tokio in de zomer van 2021 verlaten met een lichte hersenschudding en kwam sindsdien niet meer in actie, door een mix van fysieke en persoonlijke problemen.

Charline Van Snick ©  BELGA

Een gelijkaardig lot onderging Mina Libeer (IJF 15) tegen de Japanse Tsukasa Yoshida (IJF 16). Daar viel na ruim 2,5 minuten de beslissende ippon. 

Mina Libeer ©  BELGA

Amber Ryheul (IJF 26 in -52 kg) zou voor het eerst in haar carrière deelnemen aan de Masters, maar onze 24-jarige landgenote moest forfait geven na een positieve test op het coronavirus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer