De feiten speelden zich af op het veld van KEG Gistel.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af op het veld van KEG Gistel. © TVA

Jeugdwedstrijd eindigt voor rechtbank: “Ze sloegen één speler meteen bewusteloos, en een trainer had zelfs een gat in zijn wang”

Gistel/HeistEen jeugdvoetbalwedstrijd tussen KEG Gistel en KFC Heist eindigde op 11 september 2020 in een massale knokpartij. Twee broers - die als supporter aanwezig waren - moesten zich nu in de correctionele rechtbank verantwoorden. Eén van hen sloeg zelfs een speler bewusteloos. “Bij een voetbalmatch moeten spel en plezier voor staan. Niet dit crapuleus gedrag”, zei de procureur. Opmerkelijk: een van de daders volgt nu een opleiding aan de politieschool.

  1. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Oostende
  2. Globetrotter Sebastian (35) trekt al fietsend de wereld rond: “Voorlopige eindbestemming is bezoek aan mijn zus in Dubai”
    PREMIUM

    Globetrot­ter Sebastian (35) trekt al fietsend de wereld rond: “Voorlopige eindbestem­ming is bezoek aan mijn zus in Dubai”

    Twee maanden geleden zegde de Duitse Sebastian Rickits (35) zijn fulltime job op om de wereld te ontdekken met de fiets. Met Dubai als voorlopige eindbestemming kan het wel nog vijf jaar duren voordat de globetrotter huiswaarts keert. “De keuze om mijn baan op te zeggen, was eigenlijk vrij snel gemaakt. Nu kan ik mijn droom waarmaken door al fietsend de wereld rond te trekken”, klinkt het bij de avonturier, die even halt houdt in Oostende.
    Oostende