2022 FIFA

Lionel Messi verslaat "het ei" en breekt Instagram-record van meeste likes met overwinningsbericht na WK-finale

Het bericht van Lionel Messi over de overwinning van Argentinië op het WK heeft het record van meeste likes op Instagram gebroken. Met 58 miljoen likes, and counting, stoot hij niet enkel 'het ei' van de troon, maar ook die andere topvoetballer Cristiano Ronaldo.

Nadat Lionel Messi afgelopen weekend de wereldbeker binnenhaalde voor Argentinië, heeft hij nu ook een wereldrecord te pakken. De voetbalheld postte een reeks overwinningsfoto's op Instagram en kreeg in twee dagen tijd 58 miljoen likes. Bovendien blijven er nog steeds aan een hoog tempo likes bijkomen.

Daarmee stoot hij verrassend genoeg geen beroemdheid, maar wel een ei van de troon. Het account "world_record_egg" haalde twee jaar geleden het Instagram-record binnen met een simpele foto van een ei. 

"Laten we samen een wereldrecord halen en de meest gelikete foto op Instagram worden. Laat ons Kylie Jenner overwinnen. We kunnen dit", schreven de initiatiefnemers onder de foto, die zichzelf omschreven als de 'Egg Gang'.

En dat deden ze: op tien dagen tijd haalde de foto 23 miljoen likes. Het ei overtrof realityster Kylie Jenner die het record hield met 18 miljoen likes op een foto van haar pasgeboren dochter Stormi Webster. Vandaag staat de teller van het ei op 56 miljoen likes.

Ronaldo tweemaal geklopt

De Portugese voetbalheld Cristiano Ronaldo (37) krijgt zo opnieuw een klap in het gezicht van Messi (35). Het WK in Qatar was voor beide aanvoerders hun laatste kans om de wereldtitel te winnen. Het was de Argentijnse spits die ermee naar huis ging. 

Met zijn Instagram-post snoepte Messi nu ook een record af van Ronaldo. De Portugese spits had tot nu namelijk de meeste likes op een Instagram-post van een atleet. 

Meest gelezen